When you excercise, your talents will multiply.

Leer- en re-integratie/werkbegeleiding in Leudal (tussen Roermond en Weert)

School

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. Het ontwikkelingsproces gaat spelenderwijs. Maar wat als dit niet zo natuurlijk verloopt door paniek, stress, frustratie of onbegrip?

Ik ga met jou de uitdaging aan om te komen tot leren met plezier, het liefst via beweging. Heb je moeite met leren of onthouden? Zijn er (ernstige) rekenproblemen, taalproblemen, of ben je een beelddenker? Zijn er beperkende overtuigingen, sociaal-emotionele problemen of nog actieve reflexen? Samen zoeken wij een oplossing op jouw tempo. We proberen de stress m.b.t. de klacht te verminderen en de energie weer te laten stromen zodat je weer in beweging kunt komen.

Dit kan d.m.v. coaching en methodes van de Kinesiologie te gebruiken zoals cerebellum/dyslexietesten, Brain Gym toe te passen om de energetische samenwerking van de verschillende hersenonderdelen te verbeteren, Primaire reflexen te integreren zodat je niet zoveel hoeft te compenseren tijdens het leren, stress te verminderen op bv toetsen, overtuigingen om te buigen. Ook kan gebruik gemaakt worden van de faalangsttraining- weerbaarheidstraining of de Ik leer leren training (zie button beneden voor meer uitleg).

Werk / re-integratie

Werk speelt een belangrijke rol in het leven van mensen. Je bent in contact met andere mensen, je kunt je talenten ontplooien en zinvol bezig zijn. Wat als dit om de een of andere reden wegvalt?

Zit je in een re-integratieproces door ziekte, burn-out, een conflictsituatie of psychische problemen? Dan help ik je graag op weg (d.m.v. therapie Kinesiologie, coaching of een training, al naar gelang de hulpvraag) naar een spoedig én verantwoord terugleiden naar werk of een andere levensinvulling. Hierbij stel ik geen diagnoses. Bij klachten gelieve altijd eerst langs te gaan bij je huisarts of de bedrijfsarts.

Er wordt een persoonlijk plan van aanpak gemaakt om werk-fit te worden gericht op de volgende pijlers: aanvaarding wat speelt, verwerking van stressklachten en emoties, vermindering van stress rond ziekte en inzetten op mentale en fysieke vitaliteit, ontdekken van het kalmeringssysteem, versterken van competenties bv meer zelfvertrouwen, grenzen kunnen aangeven, prioriteiten stellen, inzicht in eigen talenten en valkuilen en het aanspreken van de eigen regie. Zodat je weer met plezier aan de slag kan.

Heb jij een psychische- of verstandelijke beperking en is werk of opleiding hierdoor lastig voor jou? Ervaar je minder zelfvertrouwen, vermoeidheid, verminderde concentratie, vergeetachtigheid of is het lastig om grenzen aan te geven? Graag ga ik samen met jou aan de slag om de beste versie van jezelf te worden. Zodat jij je lekker op je werk of in de maatschappij kunt voelen.

Liever buiten coaching? Kijk voor meer informatie bij wandelcoaching.

Everyone has talent.....
Wil je graag leer- of werkbegeleiding? Contacteer Praktijk 't Vlinderke. 
Mail: info@praktijk-tvlinderke.com of klik hieronder op het contactformulier.