Leren doe je met je lichaam. 
Wat je zelf beleeft, onthoud je beter.

Hulp bij leren  in Leudal (tussen Roermond en Weert)  

When educating the minds of our youths, we must not forget to educate their hearts - Dalai Lama.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. Het ontwikkelingsproces gaat spelenderwijs. Maar wat als dit niet zo natuurlijk verloopt door paniek, stress, frustratie of onbegrip?

Ik ga met jou de uitdaging aan om te komen tot leren met plezier, het liefst via beweging. Heb je moeite met leren of onthouden? Zijn er (ernstige) rekenproblemen, taalproblemen, of ben je een beelddenker? Zijn er overtuigingen, sociaal-emotionele problemen of nog actieve reflexen? Samen zoeken wij een oplossing op jouw tempo. We proberen de stress m.b.t. de klacht te verminderen en de energie weer te laten stromen zodat je weer in beweging kunt komen.

Dit kan d.m.v. coaching en methodes van de Kinesiologie te gebruiken zoals cerebellum/dyslexietesten, Brain Gym toe te passen om de energetische samenwerking van de verschillende hersenonderdelen te verbeteren, Primaire reflexen te integreren zodat je niet zoveel hoeft te compenseren tijdens het leren, stress te verminderen op bv toetsen, overtuigingen om te buigen, de tafeltjesbootcamp te volgen, faalangsttraining/weerbaarheidstraining of d.m.v. de Ik leer leren training. Ook kan er gekeken worden naar inhoudelijke bijles voor het lager/basisschoolondewijs.

Waarom kiezen voor leerbegeleiding, studiecoaching van Praktijk ‘t Vlinderke

Kinesiologische leerbegeleiding kan een oplossing bieden bij onder meer de volgende problemen:

 • leerachterstand, lager IQ
 • rekenproblemen en/of taalproblemen,
  tafels leren via beweging
 • motoriekproblemen
 • ontwikkelings- en gedragsproblemen
 • problemen met de concentratie, motivatie
  of zelfredzaamheid
 • faalangst, weinig zelfvertrouwen en laag zelfbeeld
 • vastlopen in emoties, emotionele problemen,
  zoals na scheiding of pesten
 • slaapproblemen
 • ouder/kind problemen
 • schoolmoeheid

Meer informatie over de training Ik leer leren of de weerbaarheidstraining?
Hoe een kind leren leren? Wil je meer info over de ‘Ik leer leren’ training, die uitgaat van de voorwaarden om tot leren te komen (eigen leerstrategie, motivatie, concentratie, faalangst en planning)? Of over de bewegend leren groepstafeltjesbootcamp met inschakeling van zoveel mogelijk zintuigen en flinke dosis plezier? Een waardevolle training voor je kind of voor jezelf als ouders is "weerbaar communiceren voor pubers of oudes" of de faalangsttraning/weerbaarheidstraining ‘ik-jij-wij’ (vanaf 8 jaar). Wil je meer info, neem dan gerust contact op.

Mail mij op info@praktijk-tvlinderke.com