De deur naar het geluk gaat alleen naar binnen open

Hypnose en regressie

Waar ik bij coaching gebruik maak van talenten en mogelijkheden in het heden is het soms bv bij Kinesiologie (waarbij diepe ontspanning niet nodig is) en hypnose nodig om terug in de tijd te gaan, naar het ontstaan van een klacht. Om zo het probleem bij de wortels aan te pakken. Dit kan zijn naar een situatie van enkele maanden geleden, de kindertijd maar bv ook de zwangerschap. Alles is namelijk energie en wordt opgeslagen.

Ons brein bestaat uit 3 delen. Het bewuste deel (de cortex), het onbewuste deel (middenbrein/ limbische brein) en het onderbewuste deel (reptielenbrein). 

  • Het bewuste deel is de cortex, waardoor wij als mens kunnen nadenken, analyseren enz.
  • Het middenbrein is betrokken bij emoties, geheugen, leren, motivatie, herinneringen en waar onze normen en waarden en onze (negatieve) overtuigingen gezeteld zijn (ik kan het toch niet... het is mijn schuld dat...).
  • Het onderbewuste het reptielenbrein waar o.a. onze ademhaling en hartslag geregeld wordt.

Soms begrijpen wij bewust dat iets anders moet maar toch lopen we steeds tegen dezelfde dingen aan. 

Of brengt juist een klein voorval jou uit je evenwicht. Hoe komt dat? Soms denk je dat een voorval uit het verleden al lang verwerkt is of een plaats heeft gekregen of je hebt er een muurtje omheen gebouwd en goed weggestopt. Maar het gevoel werkt anders dan het verstand en we hebben onze bewuste en onbewuste lagen.

Dit alles, ook trauma’s, heb je opgestapeld in je energetisch lichaam, het on- en onderbewuste, de laag waar je, alles wat belangrijk voor je is registreert. Regressietherapie/hypnose gaat tot in die laag om te helen. De oorzaak wordt gezocht, emoties geheeld en je krijgt inzicht in jezelf waardoor je zelfgenezende kracht van het lichaam geactiveerd wordt.

Contacteer Praktijk ‘t Vlinderke voor regressietherapie, hypnose
Of je nu komt vanuit Nederland (gedeeltelijke vergoeding zorgverzekeraars) of vanuit België, je bent van harte welkom. Mijn werkgebied is uitgegroeid tot over de grenzen. In Nederland betreft het voornamelijk: Leudal-Maasgouw - Weert - Nederweert - Eindhoven - Echt - Roermond - Sittard - Maastricht. In België oa Kinrooi - Bree - Bocholt - Maaseik - Dilsen - Stokkem - Genk en Maasmechelen.

Mail mij op info@praktijk-tvlinderke.com