Luister naar je lichaam, de wijsheid zit in je

Personal coaching met kinesiologie van Praktijk ’t Vlinderke in Limburg Leudal

Kinesiologie is een natuurlijke methode voor jong en oud om anders om te gaan met tegenslagen, stress, (fysieke) spanningen, angsten, leerproblemen enz. Als Kinesiologe kijk ik niet alleen naar je klacht (burn-out, depressie, ADHD, autisme..) maar naar jou als mens in totaliteit, waarbij de oosterse en de westerse geneeskunde worden gecombineerd. Een klacht wordt niet als zodanig behandeld maar de stress/onbalansen m.b.t. je ziekte/klacht. Kinesiologie is voor vele klachten inzetbaar, preventief maar ook tijdens je klachten.

Ik ben er om je te begeleiden en te ontdekken wie je werkelijk bent, waar je talenten liggen, jouw kracht. Je hoeft je niet langer uitgeput, klein en niet goed genoeg te voelen. Je mag weer groeien in zelfliefde en vertrouwen. Kortom weer de beste versie van jezelf worden, jij mag je laten zien en stralen.

'There is a crack in everthing, that's how the light get in'. (Leonard Cohen).

Heb je:

  • Net te veel lichamelijke klachten...
  • Net te veel pijnlijke herinneringen, situaties, trauma’s, schuldgevoelens...
  • Net te veel emoties, prikkels of negatieve gedachtenpatronen...
  • Net te veel stress, spanningen of (faal)angsten...
  • Net te veel vermoeid en geen energie...
  • Net te veel onmacht, frustratie in je gezin, relatieproblemen, stress op school of je werk (bv burn-out zie verder bij leer/werkbegeleiding)...
  • Net te hoge verwachtingen, verantwoordelijkheden die je niet waar kunt maken...
  • Net te veel moeite met veranderingen...

Laat je lichaam vertellen, het is ten diepste verbonden, met het allerhoogste.... dat is nu zo en was zo vanaf het allereerste begin.

Als Kinesiologe ga ik ervan uit dat ieder mens, van baby tot oudere, expert is van zijn eigen leven, waar alle wijsheid in is opgeslagen. We hebben het medicijn in ons, alleen kunnen we af en toe niet bij het medicijnkastje. Bij Kinesiologie wordt daarom de nadruk gelegd op luisteren naar je eigen lichaam op bewust en onbewust niveau.

De methode is in de jaren ’60 ontwikkeld door de Amerikaanse arts en chiropractor George Goodheart, die ontdekte dat spieren reageren op stress en ziekte.

Met behulp van manuele spiertesten komen de onbalansen van je klachten aan het licht. Hierdoor krijg je als cliënt inzicht in je eigen klachten en vooral ook in je overtuigingen; dus in jezelf! 

In een behandeling wordt geprobeerd de energie van je gehele systeem weer vrij te laten stromen waardoor je zelf genezend vermogen wordt geactiveerd. Hierdoor kun je zelf de verantwoordelijkheid voor je gezondheid nemen. Kinesiologie geneest niet, de mens zelf geneest.

Een consult is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde of behandeling voor een arts. Raadpleeg bij klachten altijd eerst uw arts. Naar mijn idee kan het wel prima samengaan. Er worden geen diagnoses gesteld.

Binnen de Kinesiologie maak ik gebruik van verschillende methodes om stress, pijn te verlichten en energie te bevorderen. O.a. Stress Release, Touch for Health, EFT, LEAP,emotionele band ouder kind, Primaire Reflexen, Brain Gym, chakra’s, aura, craniosacrale Kinesiologie, allergieën en voedingsintoleranties. Daarnaast gebruik ik verschilende coachingtechnieken om jou naar je volledige potentieel te bewegen.

Liever buiten coaching? Kijk voor meer info bij wandelcoaching.

Contacteer Praktijk ‘t Vlinderke
Of je nu komt vanuit Nederland (gedeeltelijke vergoeding zorgverzekeraars) of vanuit België, je bent van harte welkom. Mijn werkgebied is uitgegroeid tot over de grenzen. In Nederland betreft het voornamelijk: Leudal-Maasgouw - Weert - Nederweert - Eindhoven - Echt - Roermond - Sittard - Maastricht. In België oa Kinrooi - Bree - Bocholt - Maaseik - Dilsen - Stokkem - Genk en Maasmechelen.

Mail mij op info@praktijk-tvlinderke.com