Laat niemand jouw licht dimmen, alleen maar omdat het in hun ogen schijnt.

Kindercoaching  

Bij het werken met kinderen en jongeren, met of zonder beperking, ligt mijn hart. Datgene wat ze ons uit puurheid spiegelen, wat ze van elkaar en aan ons leren, is iedere keer weer mooi om te zien. Iedereen mag zichzelf zijn. Ik ga dan ook graag samen met jou als ouders, met je kind op pad.

Met welke klachten kun je voor je kind terecht?

  • hooggevoeligheid HSP, teruggetrokken/ hyperactief of onhandelbaar gedrag
  • stress van pesten, scheiding, rouwverwerking
  • lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, overgewicht, buikpijn, darmproblemen
  • blijven hangen in emoties, stress, agressie
  • angsten, faalangst
  • spanningen van leren, taal/rekenproblemen, school, leerproblemen
  • stress mbt trauma
  • slaapproblemen
  • ouder kind, gezinsproblemen, opvoedingsproblemen

In een kindercoachingsessie zet ik jouw kind centraal, het proces vertrek vanuit jouw kind zelf waarbij ik ervan uit ga dat je kind de antwoorden in zich heeft. Kindercoaching is erop gericht om je kind op een positieve manier bewust te maken van bepaalde processen.

Het ontdekt zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Hierdoor leert je kind die vaardigheden te ontwikkelen om te zoeken naar een eigen oplossing voor het probleem. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen van je kind gewerkt en doet je kind zelfkennis op. Dit is iets waar je kind de rest van zijn leven wat aan heeft. Met als resultaat een blij en gelukkig kind!

In een kindercoachingsessie maak ik gebruik van verschillende werkvormen (tekenen, EFT, systeemopstellingen, creatieve werkvormen, Kinesiologie, faalangsttraining Ik-jij-wij, Ik leer leren training...

Of de basis van de kindercoaching nu gezondheid, gezin, school, relaties, opvoeding of een andere probleemsituatie is, er wordt met een oplossingsgerichte therapie gewerkt aan positieve veranderingen. Indien je dit wenst is het ook mogelijk om gezinscoaching aan huis of schoolbegeleiding te organiseren.

 

Contacteer Praktijk ‘t Vlinderke voor Kindercoaching  
Of je nu komt vanuit Nederland (gedeeltelijke vergoeding zorgverzekeraars) of vanuit België, je bent van harte welkom. Mijn werkgebied is uitgegroeid tot over de grenzen. In Nederland betreft het voornamelijk: Leudal-Maasgouw - Weert - Nederweert - Eindhoven - Echt - Roermond - Sittard - Maastricht. In België oa Kinrooi - Bree - Bocholt - Maaseik - Dilsen - Stokkem - Genk en Maasmechelen.

Mail mij op info@praktijk-tvlinderke.com