Laat niemand jouw licht dimmen, alleen maar omdat het in hun ogen schijnt.

(Kinder)coaching voor je kind, of het kind in jezelf

Bij het werken met kinderen en jongeren, met of zonder beperking, ligt mijn hart. Datgene wat ze ons uit puurheid spiegelen, wat ze van elkaar en aan ons leren, is iedere keer weer mooi om te zien. Iedereen mag zichzelf zijn. Ik ga dan ook graag samen met jou als ouders, met je kind op pad. Zoals je het beste wilt voor je kind, kan het zijn dat je eigen innerlijke kind ook aandacht nodig heeft. Graag begeleid ik je hierin. Innerlijk kind werk zorgt ervoor dat je weer terugkomt bij je mooie, authentieke zelf. Daar is de ware liefde, het ware geluk.

Met welke klachten kun je voor je kind, of voor het kind in jou, terecht?

 • hooggevoeligheid HSP, teruggetrokken/ hyperactief of onhandelbaar gedrag
 • stress van pesten, scheiding, rouwverwerking
 • lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, overgewicht, buikpijn, darmproblemen
 • blijven hangen in emoties, stress, agressie
 • angsten, faalangst
 • spanningen van leren, taal/rekenproblemen, school, werk, gezin, relatie 
 • stress mbt trauma
 • slaapproblemen, onrust, piekeren, ontevreden zijn
 • communicatieproblemen of je loopt vast bv in je relatie
 • je klein, niet de moeite waard voelen
 • ouder kind, gezinsproblemen, opvoedingsproblemen, relatieproblemen

In een (kinder)coachingsessie zet ik jouw kind centraal. Het proces vertrekt vanuit jouw (innerlijk) kind, waarbij ik ervan uit ga dat daar alle antwoorden te vinden zijn.

(Kinder)coaching is erop gericht om je op een positieve manier  bewust te maken van bepaalde processen.

Het kind ontdekt zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Hierdoor leert je kind die vaardigheden te ontwikkelen om te zoeken naar een eigen oplossing voor het probleem. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen van je kind gewerkt en doet je kind zelfkennis op. Dit is iets waar je kind de rest van zijn leven wat aan heeft. Met als resultaat een blij en gelukkig kind!

In een coachingsessie maak ik gebruik van verschillende werkvormen (tekenen, EFT, systeemopstellingen, creatieve werkvormen, Kinesiologie, faalangsttraining Ik-jij-wij, Ik leer leren training...

Of de basis van de coaching nu gezondheid, gezin, school, werk, relaties, opvoeding of een andere probleemsituatie is, er wordt met een oplossingsgerichte therapie gewerkt aan positieve veranderingen. Indien je dit wenst is het ook mogelijk om gezinscoaching aan huis of school/werkbegeleiding te organiseren.

 

Contacteer Praktijk ‘t Vlinderke voor Kindercoaching  
Of je nu komt vanuit Nederland (gedeeltelijke vergoeding zorgverzekeraars) of vanuit België, je bent van harte welkom. Mijn werkgebied is uitgegroeid tot over de grenzen. In Nederland betreft het voornamelijk: Leudal-Maasgouw - Weert - Nederweert - Eindhoven - Echt - Roermond - Sittard - Maastricht. In België oa Kinrooi - Bree - Bocholt - Maaseik - Dilsen - Stokkem - Genk en Maasmechelen.

Mail mij op info@praktijk-tvlinderke.com